دهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری با حضور اکثریت اعضا و ریاست آیت الله مهدوی کنی روز گذشته در محل ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از کیهان در مراسم افتتاحیه این اجلاس، رئیس مجلس خبرگان طی سخنانی به موضوعات داخلی و خارجی پرداخت.
آیت الله محمدرضا مهدوی کنی با تأکید بر اینکه اصل اساسی نظام جمهوری اسلامی که امام(ره) آن را بنیان نهادند ولایت فقیه است گفت: اصل ولایت مورد قبول همه فقهاست چرا که بدون آن نظام اسلامی برقرار نمی شود. حتی آنهایی که خارج از کشور هستند، اگر مسلمان و شیعه باشند، حتماً باید با ولایت ارتباط داشته باشند تا بتوانند زندگی مشروعی را دنبال کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری امتیاز امام(ره) را در تشکیل نظام اسلامی بر پایه ولایت فقیه دانست و اظهار داشت: ایشان ولایت را به صورت ساختاری قابل قبول در دنیای کنونی عرضه کردند؛ شاید اگر امام در 300 سال قبل حضور داشتند نظام ولایی را که عرضه می کردند به این شکل نبود که تشکیک قوا در آن وجودداشته و با هم هماهنگ باشند.
وی یادآور شد: تجربه امام(ره) از زمان مشروطه و پس از آن موجب شد تا نظام قابل قبولی را به وجود آوردند که در واقع اگر به آن عمل شود، بهترین نظام در دنیاست.
آیت الله مهدوی کنی در ادامه سخنانش به تعیین رهبری آیت الله خامنه ای از سوی مجلس خبرگان پس از رحلت امام(ره) اشاره کرد و با تأکید بر این که حضرت آیت الله خامنه ای در طی 22 سال رهبری داهیانه خود نظام را با این همه مشکلات حفظ کرده اند، گفت: چنین کاری، کار ساده ای نیست اما ایشان وارد گود شدند و با تمام مشکلات و دشمنان داخلی و خارجی انقلاب اسلامی را به جایی که اکنون قرار داریم، رسانده اند.
وی با بیان اینکه این روند به الگویی برای بیداری اسلامی در برخی از کشورها تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: بیداری اسلامی متأثر از رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و انقلاب اسلامی ایران است.
وی در ادامه سخنان خود پیرامون تحولات منطقه با بیان اینکه گرچه برخی ها می گویند خارجی ها در این خیزش های منطقه دخالت کرده اند، اظهار داشت: شکی نیست که خارجی ها هم از این حرکت ها استفاده می کنند. در ایران نیز می خواستند چنین استفاده هایی را ببرند اما حرکت عمومی ملت ایران جلوی دخالت های آنها را گرفت.
رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: حرکت ها و خیزش های اسلامی شکل گرفته در منطقه بیشتر متأثر از حرکت انقلاب اسلامی است و مربوط به یک نفر نمی شود؛ آمریکا می خواهد در این کشورها دخالت کند و بهترین دلیل بر عدم دخالت آمریکا در این خیزش ها این است که در هر کشوری یک شکل برخورد نمی کند. برای مثال رفتار آمریکا در بحرین، سوریه و مصر با یکدیگر متفاوت است و این رویکردهای گوناگون نشان می دهد که یک حرکت عمومی و مردمی در منطقه شکل گرفته است.
آیت الله مهدوی کنی تأکید کرد: ما در مجلس خبرگان این توجه را به همه برادرانمان در کشورهای مسلمان منطقه می دهیم که بیدار باشند مبادا که دشمنان، انقلاب آنان را مصادر کنند و اگر واقعاً این گونه شود به ضرر مردم خواهد بود. اگر دشمنان را از در بیرون کنید از پنجره وارد می شوند و مثل ما نیستند که تا حرفی به آنها بزنند زود قهر کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود به مسئله انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: ما امسال مسئله انتخابات را پیش رو داریم و بنده به عنوان رئیس مجلس خبرگان که در جایگاه پدری قرار دارم یک سری مسائل را در این خصوص عرض می کنم.
آیت الله مهدوی کنی تصریح کرد: به دلیل سلیقه های گروهی و فردی نباید صفا و صمیمیتی را که انقلاب برای ما به وجود آورده از بین برد؛ منظور ما از وحدت، وحدت فلسفی و سیاسی نیست. بلکه وحدتی است که امام راحل نیز آن را مطرح می کردند. مثل وحدت حوزه و دانشگاه و منظور این است که ما یک مشترکاتی داریم که در قانون اساسی ولایت و اسلام است.
وی با بیان اینکه در قرآن علاوه بر اینکه بر بحث وحدت تأکید شده هیچ گاه دعوت به عدم اختلاف نیز نشده است چرا که تضارب آرا منشأ تفاهم است، اظهار داشت: اگر بنا بر براندازی و مخالفت با نظام و رهبری باشد در واقع تنازع است.
مهدوی کنی با بیان اینکه اصولگرایان باید به نظر جمعی پایبند باشند، اظهار داشت: همواره اختلاف سلیقه وجود دارد و برای کشور مفید است اما باید نظر جمع را محترم شمرد مثلاً در مجلس نیز اختلاف نظر بین نمایندگان به وجود می آید. اما نظر جمع را باید محترم شمرد و همه علمای گروه و دانشگاهیان باید این نصیحت پدرانه را بپذیرند. هرگاه در کشور اختلافی به وجود آمده خارجی ها بیشتر استفاده می کنند اما هرگاه که ما با هم بوده ایم آنها کنار کشیده اند.
سخنان ناطقین مجلس خبرگان
در اجلاس دیروز مجلس خبرگان رهبری چند تن از اعضای این مجلس به ایراد نطق پیش از دستور پرداختند.
آیت الله ابوالقاسم خزعلی نماینده خبرگان رهبری از خراسان، به عنوان اولین ناطق در دهمین اجلاس خبرگان رهبری، با تشکر از اعضای این مجلس برای حضور در این اجلاسیه به اهمیت اسلوب قرآن کریم اشاره کرد.
وی گفت: در 86 سوره قرآن کریم که در مکه نازل شده است، حتی یک بار هم خطاب «یا أیها الذین آمنوا» نیامده است. این خطاب، تنها در سوری که در مدینه نازل شده است، آمده است که این موضوع از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و نکته مهمی که در این خطاب قرآنی وجود دارد، وجود گروه های ایمانی در جامعه اسلامی است.
وی در ادامه به رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری در پشت سرگذاشتن بحران ها و قضایای بعد از انتخابات ریاست جمهوری در سال 88 اشاره کرد.
خزعلی با اشاره به «سخن مرحوم مدرس که گفته بود سیاست ما عین دیانت ماست» گفت: دیانت ما رکن است.
انتقاد به «خاتون» و بعضی برنامه های بی محتوای صدا و سیما
همچنین نماینده استان فارس درمجلس خبرگان رهبری به شدت از «برنامه های بی محتوای صدا و سیما» و همچنین انتشار برخی نشریات در راستای تمسخر عفاف و حجاب، انتقاد کرد.
آیت الله احمد بهشتی در نطق پیش از دستور خود در اولین روز اجلاس دهم خبرگان ملت، به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و اهمیت نقش حضور مردم در این عرصه اشاره و نامزدهای پیروز در انتخابات آینده را به کار کردن برای مردم دعوت کرد.
وی وظیفه اصلی نمایندگان مجلس را مبارزه با فقر، تورم و رفع گرفتاری دانست و تأکید کرد: مجلس اصولگرا مجلسی است که برای رفع گرفتاری های جامعه تلاش کند.
نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش اصولگرایی را به معنای التزام عملی و اعتقادی به قانون اساسی و مخصوصاً ولایت مداری و یکی از راه های موفقیت در عرصه انتخابات را حفظ وحدت در جامعه دانست.
آیت الله بهشتی سپس به موضوع عفاف و حجاب و اهمیت این مسئله اشاره کرد و با انتقاد از «کسانی که به این موضوع مهم نمی پردازند بلکه آنرا مورد تمسخر قرار می دهند»، انتشار برخی نشریات در این راستا را محکوم کرد.
وی بر نقش هنر اسلامی در ایجاد فضای دینی در جامعه تأکید کرد و پخش برخی برنامه های بی محتوا از صدا و سیما را مورد انتقاد جدی قرار داد.
نماینده استان فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها اشاره کرد و از برنامه های دانشگاه قم برای اجرای این طرح در دانشگاه ها خبر داد.
انتقاد از ایجاد کنندگان فتنه 88 و جریان انحرافی
در همین حال، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالهادی حسینی شاهرودی نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان ضمن «انتقاد از ایجاد کنندگان فتنه 88 و جریان انحرافی» از ریاست حوزه علمیه قم، ریاست و اعضای جامعه مدرسین، اعضای شورای نگهبان و علمای بلاد خواست تا بر برگزاری دروس فقه با رویکرد ولایت فقیه به این مهم، اهمیت بیشتری معطوف دارند.
وی با اشاره به دروس خارج فقه حوزه علمیه قم، از تعداد بی شمار این دروس ابراز خرسندی کرد و از مدرسین خواست به موضوع ولایت فقیه بیشتر بپردازند.
حسینی شاهرودی، حمایت حزب الله و مردم متدین از ولایت را ستود و آن را یک شور مقدس خواند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین محمد بهرامی نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به اقتدار نظام جمهوری اسلامی، حفظ استمرار آن را مورد تأکید قرار داد و از همگان خواست تا در این راستا تلاش کنند.
وی در نطق خود در دهمین اجلاس خبرگان رهبری، به جایگاه و نقش ولایت فقیه در نظام اسلامی اشاره کرد و از عملکرد برخی از افراد شاخص از جمله بعضی از رؤسای جمهور انتقاد کرد.
نماینده مردم کرمان در دوره چهارم مجلس خبرگان سپس از جایگاه والای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سخن گفت و بر نقش برجسته ولایت فقیه در قانون اساسی تأکید کرد.
بهرامی از اعضای مجلس خبرگان خواست تا با توجه به چنین جایگاه والا و برجسته ای در قانون اساسی برای عرضه آن در جامعه تلاش بیشتر کنند.
گفتنی است؛ روز گذشته رئیس مجلس خبرگان رهبری در ابتدای سخنان خود در صحن مجلس خبرگان با اشاره به غیبت برخی اعضای مجلس خبرگان گفت: برخی از آقایان به دلیل کسالت و بیماری نتوانستند در جلسه امروز حاضر شوند و اگر لازم باشد اسامی آنها را در انتهای جلسه اعلام می کنیم.
وی از آیت الله یزدی به عنوان یکی از اعضایی که به علت بیماری نتوانست در جلسه روز سه شنبه حاضر شود، نام برد و برای آنها آرزوی سلامتی کرد.
اجلاس دو روزه مجلس خبرگان رهبری امروز نیز ادامه خواهد یافت.
مصلحی:وزارت اطلاعات اجازه نمی دهد انتخابات مجلس نهم دچار انحراف شود
وزیر اطلاعات از ائتلاف علنی و عمدتاً مخفی جریان فتنه با جریان انحرافی خبر داد و تأکید کرد که این وزارتخانه نخواهد گذاشت انتخابات 12 اسفند به انحراف کشیده شود.
حجت الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی که دیروز به عنوان میهمان ویژه دهمین اجلاسیه رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری سخن می گفت، اظهار داشت: دشمنان در رویارویی با نظام دو استراتژی را دنبال می کنند که استراتژی اول خودش دارای دو شاخه «تهاجم به ارزش ها، هویت دینی و فرهنگ اسلامی» و «تحریم های اقتصادی و سیاسی» است.
وی همچنین مبارزه با نظام اسلامی که با استفاده از ابزارهای نرم و سخت صورت می گیرد را استراتژی دوم دشمن در جهت مبارزه با نظام عنوان کرد.
وزیر اطلاعات با تأکید بر نقش وزارت اطلاعات در حراست و حفاظت از دستاوردهای نظام، از جنگ سخت اطلاعاتی نظام با دشمنان خبر داد.
مصلحی در ادامه از برخی اظهارنظرهای کارشناسانه که در بعضی موارد حتی موجب از بین رفتن تلاش های صورت گرفته می شود، انتقاد کرد و خواستار آن شد که مسئولان این نکات امنیتی را در سخنان و مصاحبه های خود رعایت کنند.
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیداری اسلامی و انقلاب های به وجود آمده در منطقه، نقش انقلاب اسلامی را در این راستا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار دانست و بیداری اسلامی را آغاز مبارزه با نظام سلطه قلمداد کرد.
مصلحی همچنین به موضوع انتخابات اشاره و به ارائه تحلیلی در این خصوص پرداخت.
وی روحیه سربازان گمنام امام زمان(عج) را از سطح بالایی برخوردار دانست و این روحیه بالا را نشان از ولایت مداری نیروهای این وزارتخانه خواند.
وزیر اطلاعات همچنین از ائتلافات علنی و عمدتا مخفی جریان فتنه با جریان انحرافی برای مقابله با خط اصلی نظام و انقلاب اسلامی خبر داد و در تحلیل این ائتلافات، آنها را از پیچیده ترین مسائلی دانست که نظام با آنها روبه روست.
مصلحی در عین حال متذکر شد که وزارت اطلاعات از سطح بالای هوشیاری برخوردار است و نخواهد گذاشت این جریانات، انتخابات 12 اسفند (انتخابات مجلس شورای اسلامی) را به انحراف بکشانند.»
وزیر اطلاعات گفت: جریان فتنه و جریانات انحرافی هر دو با ویژگی های مشترکی در راستای تقابل جدی با نظام و ولایت فقیه تحرکاتی را دارند.
وی با بیان اینکه این تحرکات با تلاش برای القای فصل الخطاب نبودن ولایت فقیه و تقسیم بندی فرامین رهبری به حکومتی و غیرحکومتی سیاست خود را دنبال می کند. متذکر شد: از نگاه این جریانات، به دست گرفتن کرسی ریاست جمهوری و کرسی های مجلس تنها راه تغییر نظام است و لذا مدتی است که با روش های گوناگون جذب مردم در حال شکل گیری است.
مصلحی ادامه داد: بزرگنمایی مشکلات مردم، ایجاد هراس در بین توده های مردم، اتخاذ سیاست تساهل و تسامح، علاقه مندی جدی در خصوص رابطه با آمریکا به نحو پررنگ در عملکرد این جریانات کاملا هویداست.
وی تصریح کرد که همچنین این جریان ها می کوشند تا با گفتمان اصلاح طلبانه، تمامی نیروهای نظام (اصلاح طلبان) را به گونه ای جذب کنند و از این رو، این گروه ها در حال شکل دادن لایه های مختلف برای جذب نخبگان هستند.
« از برنامه های این جریانات، مقابله با سیاست های مقام معظم رهبری، تاکید بر ملی گرایی افراطی، تاکید بر شبه مدرنیسم، تاکید بر ناکارآمد بودن اسلام و تاکید بر ناکارآمدی روحانیت است.»
مصلحی همچنین احساس بی قدرتی و عجز افراد بر تاثیرگذاری در تصمیمات، احساس بی معنایی سیاسی، ایجاد حس بی اعتمادی به حاکمیت، بهره گیری از مواضع دو پهلو و لغزنده و اتخاذ گرایشات غربی را از دیگر برنامه های این جریان ها برای تاثیرگذاری بر نخبگان برشمرد.
وی رویکرد منفعلانه این جریانات با مسئله بیداری اسلامی را از دیگر اهداف آنها دانست.
وزیر اطلاعات در ادامه سخنان خویش به موضوع تغییر نسل و شکل گیری نسلی که از نظر زمانی با اهداف انقلاب فاصله دارد، پرداخت و اظهار داشت: این گروه ها با سوءاستفاده از بی اطلاعی نسل جدید از مسائل انقلاب به تهی کردن ذهن نسل جدید از اندیشه های حضرت امام و مقام معظم رهبری در بین این نسل می پردازند.
مصلحی به پروژه القای حواس پرتی جمعی از سوی این جریانات اشاره کرد و از اهداف کوتاه مدت و بلندمدت این قضایا خبر داد.
وی همچنین از تاکتیک مظلوم نمایی جریان اصلاحات پرده برداشت و از فریب برخی از افراد خودی در این مسئله ابراز تاسف کرد.
مصلحی تبیین انحرافی از ولایت فقیه که آن را دچار نسبیت گرایی کرده را از دیگر برنامه های این گروه ها دانست.
وی همچنین از شیوه های استحاله فرهنگی خبر داد و از برنامه شبکه های ماهواره ای برای ایجاد استحاله فرهنگی در بین تفکرات گوناگون جامعه خبر داد.
مصلحی وجود شبکه های مختلف در راستای ذائقه های مختلف افراد جامعه را در راستای این اهداف برشمرد.
نظرات شما عزیزان: